HYPERTODELLISUUS - OLET OLEMASSA JA MERKITTÄVÄ

Miten suhtautua elämän haasteisiin? Ovatko ne todellisia?

Mitä todella tiedämme todellisuudesta? Mikä yhteys todellisuudella ja tietoisuudella on?

Mitä moderni fysiikka kertoo todellisuudesta?

Elämmekö simulaatiossa?

Johanna Blomqvistin Hypertodellisuus on tervetullut muistutus tieteen haasteista ja rajoista. Vaikka moderni tiede on tuottanut tarkkoja malleja ja teorioita se ei kuitenkaan ole onnistunut kytkemään ihmistä ja tietoisuutta teorioiden kuvaamaan todellisuuteen.
Johanna Blomqvistin myönteinen näkökulma, jossa yhdistyy fyysikon teoriatuntemus, omat kokemukset ja oivallukset sekä monet yllättävätkin käytännön kokeiden tarkastelut, haastaa sekä yksityisen totuuden etsijän että luonnontieteen ammattilaisen Aristoteleen sanoin "Jokainen ihminen haluaa tietää".                                                   — TkT Tuomo Suntola

Yhä vallitseva reduktionistinen materialistinen maailmankuva on ollut murenemassa jo yli sata vuotta. Kvanttifysiikka toi mukanaan mullistavia ajatuksia, jotka muun muassa kyseenalaistivat ymmärryksen vaikutuksestamme: havainto vaikuttaa väistämättä siihen mitä tarkastellaan. Onko objektiivista todellisuutta edes olemassa ja mikä on oma roolimme? Onko meidän muutettava käsitystämme todellisuudesta?

Halu ymmärtää todellisuutta oli syitä, miksi FT Johanna Blomqvist aikoinaan kiinnostui fysiikasta. Kirjassaan hän tutkii todellisuuden luonnetta ja ihmisen osaa eri hypoteesien, dokumentoitujen tapausten ja uusimpien, tieteen rajamaillakin, tehtyjen tutkimusten kautta yhdistäen näitä ennennäkemättömällä tavalla. Kirjassa pohditaan myös aikaa, synkroniteettia, vapaata tahtoa sekä tieteen ja henkisyyden yhteyttä. Kaikki nämä yhdessä paljastavat todellisuudesta piirteitä, jotka ehkä sittenkin on mahdollista ymmärtää samassa mallissa.

STT:n tiedote Hypertodellisuudesta

Tulossa myös kurssi kvanttifysiikan perusteista!

Podcasteja ja luentoja Hypertodellisuudesta

PALAUTTEITA KIRJASTA

"Johanna Blomqvistin kirja Hypertodellisuus on selkeä ja helposti lähestyttävä, vaikka jokaista yksityiskohtaa tai teoriaa ei pystykään omaksumaan ensilukemalta. Blomqvist argumentoi kirjassa mm. sitä, että mieli voi vaikuttaa materiaan, kun ymmärretään syvällisellä tasolla vuorovaikutus, josta myös fysiikka puhuu ja jota se tutkii. Mieltä ei käsitetä aivojen tuotteeksi, vaan joksikin perustavanlaatuisemmaksi, tietoisuudeksi."

"Kirja Hypertodellisuus antaa paljon vastauksia mutta herättää myös hyviä ja syvällisiä kysymyksiä olemassaolomme luonteesta. Se onkin sen tehtävä."

– FT, TM Tea Holm Kirjailjanblogissa Hypertodellisuudesta

***

"Olen kuunnellut äänikirjana Hypertodellisuus kirjan ja olen niin iloinen ja kiitollinen kirjan sisällöstä! Kun meille näkymätön maailma alkaa tulla näkyväksi myös tutkitun tiedon ja selkeiden selitysmallien kautta. Kiitos että olet jaksanut kerätä kaiken tuon monipuolisen aineiston yksiin kansiin tiedemaailmasta aina omiin kokemuksiin ja havaintoihisi! Olen kyllä kaikille ystävilleni ja tutuille suosittanut vahvasti kirjaan tutustumista :D"

– Elina Järvinen

***

"Hei! Haluan antaa positiivista palautetta työstäsi. Kuuntelin juuri kirjasi Hypertodellisuus ja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin. Olen ollut jo pitkään umpimaterialistinen ja geneettiseen determinismiin uskova Muumilaakson piisamirotta, joka makoilee ahdistuneena riippumatossa ja hokee "kaikki on turhaa, missään ei ole mitään mieltä".

Elämässäni kohtaamat vaikeat ja traumaattiset asiat eivät juuri ole saaneet helpotusta tämänkaltaisesta maailmankuvasta. Olen ollut jo jonkin aikaa katkera ja kateellinen ihminen.

Nuorempana ja lapsena olin täynnä rakkautta ja liikutuin ajatellessani sellaisia asioita kuin ihmisten välinen yhteys ja universaali rakkaus. Jossain vaiheessa sitten nämä kokemukset kuolivat. Samalla menetin yhteyden läheisimpiin ihmisiini ja ihmisiin ylipäänsä.

Kirjojesi lukeminen aloitti minussa jonkinlaisen maailmankuvan muutoksen. Esityksesi kvanttimekaanisista ilmiöistä ja niiden yhteydestä tietoisuuteen ja mieleen ovat ensimmäinen vakavasti otettava haastaja aiemmalle maailmankuvalleni.

Kiitos tuoreista ajatuksista! Olen pitkästä aikaa pystynyt kokemaan liikutusta ja yhteyttä muihin ihmisiin ja kostuipa silmäkulma tätäkin viestiä kirjoittaessani.

Ps. Olen lukenut viime aikoina myös Miia Kotron kuolemanrajakokemuksia käsittelevän kirjan Portilla – suomalaisia kuolemanrajakokemuksia sekä Michael Pollanin uudenlaista psykedeeliterapiaa käsittelevän kirjan Tuntematon mieli. Näissä kirjoissa on myös jotain, mikä sivuaa vahvasti ihmisen mahdollista "todellisempaa" luontoa. Suosittelen luettavaksi tai kuunneltavaksi!"

***

Miksi olen täällä? Miten minun kuuluisi elää?

Jos mietit valmistuvalle nuorelle tai kummilapsellesi sopivaa kirjalahjaa, lämmin suositus Johanna Blomqvistin Hypertodellisuudelle! Johannan kirja tarjoaa tietoa nykyisen tieteellisen maailmankatsomuksen synnystä sen vajavaisuudesta ja nykytutkimuksen mahdollisuuksista jo todentaa näkymätöntä kvanttitason maailmaa. Se, minkä näemme, on vain yksi osa todellisuutta.

Tieteellisen näkökulman tulisi aina olla ymmärrettävä, kansantajuinen. Mitä hyötyä on lukea tiedeteosta, joka ei aikaansaa oivalluksia ja yhdisty reaalimaailmaan? Johannan teksti tempaa mukaansa alkusanoista lähtien ja pitää otteessaan loppuun saakka. Kun lukee jotain totuudesta kumpuavaa, koko kehossa käy virtaus😍😍

Jos tämänkaltainen sisältö olisi mukana opetussuunnitelmassa, maailmamme olisi erilainen! Tietoisuustaitot on toki mainittu opsissa, mutta kovin pinnallisesti vielä. Sekin on hyvä alku, mutta tarvitsemme kipeästi lisää akateemista ymmärrystä aiheen tärkeydestä. Kirjan tulisi ehdottomasti olla mukana opettajakoulutuksessa!

***

Voit jättää palautetta kirjoistani täällä.