VEDEN MYSTEERI - SUKELLUS SYVIMPÄÄN OLEMUKSEEMME

Kuinka saada parasta vettä hyvinvoinnillemme?

Miksi kylmävesiuinti kannattaa?

Voiko veteen vaikuttaa ajatuksilla ja tunteilla?

Mitä on Pyhä vesi? Voiko vesi myös parantaa?

Muistaako vesi?

Miten meduusa, joka on lähes täysin vettä ja jolla ei ole sydäntä eikä aivoja, voi olla elollinen ja tietoinen reagoiva olento?


Vesi on yksinkertainen molekyyli, mutta kuitenkaan emme ymmärrä sitä. Sillä on monia eriskummallisia ja poikkeavia ominaisuuksia, joita ei kyetä vielä selittämään. Jopa veden rakenteesta on aivan viime vuosina saatu tutkimuksissa yllättäviä tuloksia. Vaikuttaisi siltä kuin olisi olemassa kahdenlaista vettä. Veden rakenne voi alkaa jäljitellä molekyylejä, joiden kanssa se on ollut kosketuksissa saaden aikaan näiden vaikutukset. Jopa tunteilla näyttäisi olevan yhteys veteen. Vesi näyttäytyy yhä vahvemmin olomuotona materiaalisen ja immateriaalisen maailman välissä. Vesi on mysteeri, joka meidän pitäisi selvittää ymmärtääksemme myös itseämme — onhan meistä yli 70 % vettä.

"Vesi on opettajani ja tehtäväni on selvittää, kuka oikeastaan olen ja mikä on syvin olemukseni. Syvään katsominen on samalla myös antautumista. Kun uskaltaa antautua ja päästää irti, aukeaa myös polku, jonka näet yhä selvemmin."

Ennennäkemättömällä tavalla FT, fyysikko Johanna Blomqvist sukeltaa kirjassa veden mysteeriin, lähestyen sitä niin tieteen, fysiikan ja uusimpien tutkimusten kautta kuin myös kokemuksellisesta suunnasta. Kirjassa kulkee rinnan kaksi linjaa: Toisessa yritetään ymmärtää mitä vesi on objektiivisemmin ja toisessa subjektiivisemmin.

Vesi symboloi elinvoimaa, uudistumista, luovuutta ja muutosta. Vesi on perustavaa ja pyhää. Vesi on alku ja loppu — siitä me synnymme ja usein se on ollut myös sivilisaatioidemme kohtalo, tulvan tai muun mullistuksen muodossa.

Veden Mysteeri -kirja saa sinut näkemään veden uudella tavalla. Sen tarinoiden ja esimerkkien kautta löydät uudenlaisen yhteyden veteen — syvimpään olemukseemme. Vesi saattaa pitää sisällään perustavia vastauksia elämäämme, olemassaoloomme ja myös tulevaisuuteemme liittyen.

Onko vedessä jotakin merkityksellistä, jota meidän pitäisi ymmärtää? Mitä oikeastaan tiedämme siitä?

Tervetuloa myös kurssille: Veden parantava voima. Myös verkkokurssi tästä tulossa!

PODCASTEJA JA TALLENTEITA Veden mysteeristä