VEDEN MYSTEERI - SUKELLUS SYVIMPÄÄN OLEMUKSEEMME

Kuinka saada parasta vettä hyvinvoinnillemme?

Miksi kylmävesiuinti kannattaa?

Voiko veteen vaikuttaa ajatuksilla ja tunteilla?

Mitä on Pyhä vesi? Voiko vesi myös parantaa?

Muistaako vesi?

Miten meduusa, joka on lähes täysin vettä ja jolla ei ole sydäntä eikä aivoja, voi olla elollinen ja tietoinen reagoiva olento?


Vesi on yksinkertainen molekyyli, mutta kuitenkaan emme ymmärrä sitä. Sillä on monia eriskummallisia ja poikkeavia ominaisuuksia, joita ei kyetä vielä selittämään. Jopa veden rakenteesta on aivan viime vuosina saatu tutkimuksissa yllättäviä tuloksia. Vaikuttaisi siltä kuin olisi olemassa kahdenlaista vettä. Veden rakenne voi alkaa jäljitellä molekyylejä, joiden kanssa se on ollut kosketuksissa saaden aikaan näiden vaikutukset. Jopa tunteilla näyttäisi olevan yhteys veteen. Vesi näyttäytyy yhä vahvemmin olomuotona materiaalisen ja immateriaalisen maailman välissä. Vesi on mysteeri, joka meidän pitäisi selvittää ymmärtääksemme myös itseämme — onhan meistä yli 70 % vettä.

"Vesi on opettajani ja tehtäväni on selvittää, kuka oikeastaan olen ja mikä on syvin olemukseni. Syvään katsominen on samalla myös antautumista. Kun uskaltaa antautua ja päästää irti, aukeaa myös polku, jonka näet yhä selvemmin."

Ennennäkemättömällä tavalla FT, fyysikko Johanna Blomqvist sukeltaa kirjassa veden mysteeriin, lähestyen sitä niin tieteen, fysiikan ja uusimpien tutkimusten kautta kuin myös kokemuksellisesta suunnasta. Kirjassa kulkee rinnan kaksi linjaa: Toisessa yritetään ymmärtää mitä vesi on objektiivisemmin ja toisessa subjektiivisemmin.

Vesi symboloi elinvoimaa, uudistumista, luovuutta ja muutosta. Vesi on perustavaa ja pyhää. Vesi on alku ja loppu — siitä me synnymme ja usein se on ollut myös sivilisaatioidemme kohtalo, tulvan tai muun mullistuksen muodossa.

Veden Mysteeri -kirja saa sinut näkemään veden uudella tavalla. Sen tarinoiden ja esimerkkien kautta löydät uudenlaisen yhteyden veteen — syvimpään olemukseemme. Vesi saattaa pitää sisällään perustavia vastauksia elämäämme, olemassaoloomme ja myös tulevaisuuteemme liittyen.

Onko vedessä jotakin merkityksellistä, jota meidän pitäisi ymmärtää? Mitä oikeastaan tiedämme siitä?

STT:n tiedote Veden mysteerin ilmestyessä 31.8.2023

Tervetuloa myös kurssille: Veden voima, jonka pidän yhdessä Mervi Enqvistin kanssa. Myös toinen kurssi vedestä tulossa pian!

PODCASTEJA JA TALLENTEITA Veden mysteeristä

Kirjapalautteita

Mervi Enqvistin blogi: "Veden mysteeri – sukellus syvimpään olemukseemme (Viisas elämä, 2023) on tärkeä kirja, helppolukuisuudessaan se on ymmärrettävää tiedekirjallisuutta, jossa liikutaan luontevasti tieteen ja niin kutsuttujen uskomustieteiden alueilla, niitä tyylikkäästi ja kunnioittavasti yhdistäen".  Lue koko blogi: Vesi on vapaus

***

"Moikka, suurkiitos upeista kirjostasi Kvanttifysiikasta energiahoitoihin ja Veden mysteeri. Kolmas on kohta luennassa…
Ahmin näitä kun pikkupoikana Jules Vernen teoksia…aikaa siitä on kulunut ja kaikenlaista on tapahtunut matkalla….
Kirjasi avasivat silmiäni yliopiston professorina, toivoakseni minulle tulee mahdollisuus osallistua jollekin reikin kurssille."

- Seppo Leminen, professor of Innovation and Entrepreneurship in University of South-Eastern Norway.

***

Sukeltaja, sukelluskouluttaja, kirjailija ja yrittäjä Elena Gushchina: "Olen iloinen voidessani jakaa kokemuksiani upeasta työstä "Veden mysteeri", kirjoittajana Johanna Blomqvist, suomeksi julkaissut Viisas Elämä. Tämä kirja paljastaa veden syvyyden ja sen voiman salaisuudet, tarjoaa mahdollisuuden tutkia veden monimuotoisuutta ja sen vaikutuksia meihin kaikkiin.

"Veden mysteeri" ei vain perehdy veden fysikaalisiin ominaisuuksiin; se kaivautuu syvälle sen symboliseen ja henkiseen merkitykseen. Johanna kertoo omista kokemuksistaan ​​ja kokeiluistaan ​​veden vaikutuksista ihmisiin, tehden kirjasta persoonallisen ja koskettavan.

Yksi kiehtovimmista kohdista oli lukea kirjasta kylmän veden parantavista vaikutuksista. Johannan kanssa olemme kiinnostuneita kylmän veden terapeuttisesta voimasta, ja kirja tarjoaa arvokkaita oivalluksia ja kokemuksia tästä aiheesta.

Kun uppouduin "Veden mysteerin" tuntui että en vain kuunnellut Johannan sanoja, vaan kuulin itse veden puhuvan. Yhdistyin veden syvälliseen olemukseen, aivan kuten sukeltaessani sen syvyyksiin sukeltajana.

Tämä kirja on enemmän kuin vain upea teos; se on kuin virta, joka vie lukijan syvemmälle ymmärrykseen veden voimasta. Se herättää ajatuksia siitä, kuinka voimme paremmin ymmärtää veden merkityksen elämässämme ja olla tietoisempia vuorovaikutuksestamme sen kanssa.

Lue lisää täältä:  "Veden mysteeri" – Upea sukellus veden maailmaan ja sen merkitykseen".

***

"Lopettelin juuri aamulla Veden mysteeri- kirjan lukemisen.Todella ihana kirja, herätti paljon tunteita ja ajatuksia 🙏❤️."

***