Kadotettu tieto - Muinaiskansojen viesti maailmalle

11.07.2024

Luettuani Mervi Enqvistin Kadotettu tieto - Muinaiskansojen viesti maailmalle -kirjan kolmannen kerran on aika tänä heinäkuisena keskiviikkona, Nicola Teslan syntymäpäivänä, kirjoittaa tämä blogikirjoitus. Vihdoin ymmärrän miksi jokainen lukukerta tarvittiin.

Mervi Enqvist kirjoittaa Kadotetussa tiedossa kundaliinin heräämisestä ja sydänkeskuksen merkityksestä — sydämen viisaudesta — henkisyydessä. Mitä on kundaliinienergia käytännössä? Entä mitä tarkoittaa tietoisuuden herääminen, josta niin paljon nykyisin puhutaan? 

Kundaliinijoogan opettajana Enqvist jakaa kirjassa paljon käytännön harjoituksia, joiden kautta lukija pääsee työstämään omakohtaisesti yhteyttä omaan sisäiseen viisauteensa. Kirja jakautuu kuuteen osaan, joissa aluksi kundaliinin, tietoisuuden heräämisen ja sielun kodin, sydämen, käsittelyn kautta sukelletaan yhä syvemmälle elementtien ja muinaisten kansojen viisauden mukana kysymyksiin pyhästä hengestä ja yhteydestä sisäiseen, syvempään tietoon. Samoihin kysymyksiin joita varmasti jo satoja, tuhansia vuosia on pohdittu.


Enqvist muistuttaa kirjassa eräästä itseänikin kiehtoneesta ajatuksesta. Elämme usein elämäämme ajatellen, että olemme kehityksen huipentuma. Tieteen, tutkimusten ja tekniikan avulla olemme oppineet valtavasti maailmastamme ja todellisuudesta — toisaalta saaden tietoa kaukaisista tähdistä, toisaalta taas ymmärtäen yhä tarkemmin aineen pienimpiä osasia. 

Mutta entä jos olemmekin hukanneet jotakin matkan varrella? Entä jos muinaisilla kansoilla olikin tietoa, jota emme enää osaa tulkita, tai jos olemme sen jo hukanneet tai tuhonneet? Ehkä meidän pitää tarkastella myös myyttejä aivan uudella tavalla? 

Sillä kaikkihan viittaa siihen, että jotakin hyvin merkityksellistä kaikkein vanhimmissa kulttuureissa on tiedetty. Tähän päätelmään voi tulla pelkästään tarkastelemalla massiivisia, muinaisia megaliittisia rakennelmia, joita löytyy ei puolilta maailmaa, sellaisia kuin vaikkapa Macchu Picchu Perussa, Göbekli Tepe Turkissa, Baalbek Libanonissa (katso kuva) ja toki tietysti Egyptin pyramidit. Miten tällaisia kivipaasia on edes voitu siirtää? Jopa nykyisillä välineillä tällaisten liikuttelu on mahdotonta.Kuva. Kuvan Baalbekin Raskaana olevaksi naiseksi kutsuttu kivipaasi painaa 1000 tonnia ja on yli 20 metriä pitkä ja yli 4 metriä leveä. Kuva 1900-luvun alusta.
Kuva. Kuvan Baalbekin Raskaana olevaksi naiseksi kutsuttu kivipaasi painaa 1000 tonnia ja on yli 20 metriä pitkä ja yli 4 metriä leveä. Kuva 1900-luvun alusta.

Koin että meitä johdatetaan kirjan mukana yhä syvemmälle, kohti omaa sisäistä viisautta, tiedon äärelle joka on aina ollut:

Hiljentymällä, palaamalla takaisin sydämeen, voimme kuulla hiljaiset sävelet, joiden laulu ja sointi hallitsevat meidänkin elämäämme.

Mervi Enqvist muistuttaa siitä, miten voimme päästä käsiksi vastauksiin ja syvimpään viisauteen. Muinaiset opit johtavat kohti sydäntietoisuutta. Henkisessä työskentelyssä on kohdattava omat varjonsa, käsiteltävä ja päästettävä niistä irti, puhdistettava karmaa. Oikeastaan haetaan tasapainoa, mikä vaikuttaa kundaliiniin ja vapauttaa sisäisen sydämen valomme, mitä kutsutaan usein valaistumiseksi. Kirjassa Mervi Enqvist tuokin itseasiassa kundaliinista esiin jotakin sellaista joka tuntuu oleelliselta kundaliinin ymmärtämisessä: Kundaliinin herääminen ei ole se itse päätarkoitus, vaan ennemminkin sydämen valo.

Sydän on pyhä temppeli, joka kulkee aina mukanamme. Emme tarvitse huoneita, joissa pitää yllä pyhyyttä, koska meistä jokainen on se huone jo itsessään.

Kirjat voivat parhaimmillaan olla portteja, jotka avaavat lukijoissaan jotakin merkityksellistä. Juuri siksi luin Kadotetun tiedon kolmeen kertaan. Ensimmäisellä lukukerralla tuntui että keskityn vain tietoon kuuntelematta vielä syvällisemmin sen sanomaa. Luin häkeltyneenä ja ahmin tekstiä lukien kirjan läpi hyvin nopeasti. Seuraavalla kerralla kuljin kirjan mukana valoportista, näin koin. 

Luin tekstiä Kanarian saarilla ja vieläpä juuri sopivasti porttipäivänä 11.1. Aurinko paistoi ja tunsin miten kirjan mukana latauduin ja valo lisääntyi. Kun ensimmäisellä lukukerralla keskityin veteen, nyt poimin erityisesti valo ja tuli -kohtia. 

Kolmas lukukerta tuntui viimeistelevän nyt matkan keskittyen sydämeen. Heinäkuun luentokiertueeni oli juuri päättynyt Natural High Healing festivaaleihin, joiden teema muuten oli sopivasti Celebrate Love Within. Parhaita kirjoja ovat sellaiset, joihin voit palata uudelleen, ja joista joka kerran löydät jotakin uutta. Jotakin sellaista, joka herättelee ja joka kerta avaa sinusta jotakin lisää.

Kadotettu tieto ilmestyi syksyllä 2023 samoihin aikoihin kuin oma kirjani Veden mysteeri, ja lukiessamme toistemme kirjat tuolloin ensimmäisen kerran, oli huikeaa huomata miten kirjoitimme kirjoissamme monessa kohdin samoista asioista, mutta eri näkökulmista! Minulle se oli vahvistus siitä, että juuri näiden kirjoittamiemme asioiden oli tarkoitus tulla tietoomme nyt. 

Monesti Veden mysteeriä kirjoittaessani oli nimittäin tunne, että minä olen vain välikäsi ja kanava toimien lähettiläänä tuolle kaikelle. Ja myös Mervi Enqvist kirjoittaa kirjan alkusanoissa, että ei ole etsinyt kirjaan tietoa, vaan päättänyt, että kaikki se tieto, jonka kuuluu päätyä kirjaan, löytää tiensä sinne. Kirjan kirjoittaminen ei todellakaan ole pakolla tekstin tuottamista, vaan oikeastaan tiedon kanavointia. 

Kadotetusta tiedosta luin haltioituneena myös sellaista vedestä, johon en ollut aiemmin törmännyt, vaikka kokonaisen kirjan siitä olenkin kirjoittanut. 

Luin muun muassa nemniereistä, joiden kommunikointi oli veden kaltaista. Kundaliinin yhteys veteen tuntui luonnolliselta. Hinduperinteen, Veda-tekstien ja kundaliinijoogaperinteen kautta vedestä, todellisuudesta ja kokemuksistamme alkoi aueta kuva, joka on yllättävän lähellä niitä ajatuksia, joihin myös moderni fysiikka johtaa. Kirjassa esitellään muun muassa Amerikan alkuperäisheimojen kymmenen elämänviisautta. 

Niiden samankaltaisuus Hypertodellisuudessa esittämiini kymmeneen elämänohjeeseen on itseasiassa kiinnostava. Toisaalta en ole ihmeissäni. Olivathan jo kvanttifysiikan kehityksessä mukana olleet tutkijat hyvin perehtyneitä Veda-teksteihin ja osa heistä olisi halunnut tuoda tätä yhteyttä vahvemminkin esiin.


Kadotettu tieto - Muinaiskansojen viesti maailmalle  sykähdytti. Juuri tällaisia kirjoja olen kaivannut. Kirjoja joihin haluat palata yhä uudelleen ja pohtia kirjan herättämiä ajatuksia. Ja joka kerralla saat jotakin uutta, kasvaen ja oivaltaen, herätellen sitä minkä jo ehkä tiedät olevan olemassa, mutta johon ei välttämättä itse pääse käsiksi. Juuri sitä unohdettua tai kadotettua tietoa. Kadotettu tieto yhdistää alkuperäiskansojen viisautta, kundaliinijoogaperinteen oppeja ja kokemusta johdattaen lukijaa kohti sydämen viisautta auttaen oivaltamaan. Mervi kirjoittaa sydämestään, teksti vie mukanaan.

Suosittelen kirjaa kaikille kundaliinienergiasta, elämän energiasta ja henkisyydestä kiinnostuneille elämän mysteeriä pohtiville nykyajan tutkimusmatkaajille. Sinulle, joka etsit vastauksia siihen mitä tämä kaikki on.

P.S. Kuin vahvistuksena kaikelle tälle: Avasin somen ja ensimmäinen mitä näen on Rumin lainaus: 

Your heart knows the way. Run in that direction!

Lisätietoa ja linkkejä

Mervi Enqvist on kirjailja, kundaliinijoogan opettaja, joogakoulun perustaja ja elokuvaohjaaja. Mervin sivuille pääset tästä.

Mervi on puhujana syksyn Reikin sydän reiki-seminaarissa 14.9.2024 ja luennoi Sydämen huoneista.

Tilaa Kadotettu tieto Viisas Elämän verkkokaupasta

#kadotettutieto #mervienqvist #kirjailija #kundaliini #meditaatio #sydänmeditaatio #sydän #vesi #vedenmysteeri #vedenvoima #vedenparantavavoima #vedentietoisuus #viisaselämä

Hei tieteestä ja henkisyydestä kirjoittava Kirjailija tai Kustantaja!

Haluaisitko arvion kirjastasi / kirjoistanne? 

Teen kirja-arvioita tiedettä ja henkisyyttä yhdistävistä kirjoista. Kirjoitan kirjoista arvion blogiini sivuilleni ja teen postauksen Instagramiin ja X:ään, mahdollisuus myös LinkedIniin ja YouTubeen. Tämä kirja-arviopalveluni on maksullinen, mutta hinta on kohtuullinen, kysy lisää viestillä. Kirja-arvioni ovat aina positiivisesti kirjoitettuja, tarkoituksena auttaa lukijoita löytämään juuri itselle sopivat kirjat.