Mitä on reiki ja miksi opetan sitä?

18.03.2024

Katso ensin yllä olevan videon vastaukseni. .... Edellisen videon vastaukseen haluaisin vielä lisätä, että reiki ei ole menetelmä, jota tehdään vain välillä jonkin harjoituksen tai hoitosession kautta, vaan se on elämässä koko ajan. Se on elämäntapa. Sitä ei voi saada pois päältä tai päälle, se on elämistä elämän virtauksessa, niin että olet merkityksellinen osa todellisuutta, jota havainnoit.

REI ja KI - universaali elämänenergia

Reikissä ei ole sääntöjä, eikä se perustu mihinkään uskontoon tai uskomusjärjestelmään. Reiki eli REI ja KI tarkoittaa universaalia elämänenergiaa, ja olen kuvannut sitä myös seuraavasti:

Reikiä kutsutaan usein myös energiahoitomenetelmäksi ja reikiä voi antaa itselle tai sitä voi antaa toiselle lähihoitona tai myös etänä, etähoitona (ennen tästä puhuttiin myös kaukohoitona).

Itsehoitoa reikillä

Itsehoitoa opetellaan reikin peruskurssilla (Reiki 1). Nykymaailmassa itsehoidon tärkeys ja omasta hyvinvoinnista vastuun ottaminen on tärkeämpää kuin koskaan ja siksi tein myös ITSEHOITOA REIKILLÄ -verkkokurssin. Siinä opetellaan tärkeimpiä reikin itsehoitoharjoituksia, sillä pidän tätä niin tärkeänä ja oleellisena taitona meille kaikille. ITSEHOITOA REIKILLÄ -verkkokurssi säilyy jatkossakin siksi edullisena, sillä tätä voisi pitää hyvinvoinnin perustana, ennaltaehkäisevänä hoitomuotona, ja haluan tarjota sen saataville mahdollisimman monelle. Tätä pitäisi tosiaan opettaa jo pienestä, esimerkiksi jo kouluissa, sillä niin paljon on nykyisin lapsia ja nuoria, jotka ovat ahdistuneita tai masentuneita. Meidän aikuisten tehtävä on antaa lapsille ja nuorille välineitä ja opettaa taitoja, joilla selviävät elämässä ja osaavat ottaa vastaan elämän haasteita. Eikä aikuisillakaan ole toki helppoa, nykyinen työelämä on aina vain hektisempää, deadlinet puskevat päälle, kilpailu kovaa, taloustilanne haastava ja tavoitteita on kaikilla paljon. Itsestä pitää pitää huolta!

Oma tieni reikin maailmaan

Kun itse aloin opetella reikiä, olin asiantuntijan ja päällikön tehtävissä tutkimus- ja yritysmaailmassa. Olin jo aiemmin ollut kiinnostunut meditaatiosta ja mindfulnessista. Olin myös joogannut jo parikymppisestä lähtien. Reikissä kiinnostuin erityisesti siitä, että mentiin oikeastaan vielä syvemmälle, energia- tai informaatiotasolle, siihen ketä me oikeastaan olemme. Reiki alkoi avata minussa ymmärrystä itsestäni ja tästä todellisuudesta. Omasta polustani reikiin ja energiahoitoihin kerron kirjassa "Kvanttifysiikasta energiahoitoihin - Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen". Keväällä 2024 kirjasta ilmestyi uudistettu laitos, jossa mm tutkimustietoja on päivitetty, on lisää harjoituksia ja se sisältää myös enemmän tietoa ryhmäetähoidoista, joita olen tehnyt nyt useampia vuosia.

Miksi opetan reikiä?

Tätä kysymystä sivusinkin jo edellisissä videoissa, mutta miksi siis opetan reikiä? Koska reiki on antanut minulle sen mitä etsin ja muuttanut tapani nähdä tämä maailma. Näen todellisuuden erilaisten "silmälasien" läpi kuin aiemmin. Reiki on rakkautta, hyväksyntää, armollisuutta itseä kohtaan, läsnäoloa ja irtipäästämistä turhasta hallinnasta. Reikin kautta voit myös antaa enemmän muille. 

Reikiä ilmaiseksi ryhmäetähoidoissa

Tähän loppuun haluan vielä kannustaa tutustumaan reikiin, jos se on sinulle vielä tuntematon. Yksi tapa kokea reikiä on mennä reiki-hoitoon, joko lähihoitoon tai etänä. Yksi hoitokerta ei toki vielä kerro kaikkea, mutta se voi antaa kuvaa reikistä. Reikiä voi kokeilla myös ryhmäetähoidoissa, alta löydät tallenteen eräästä etähoidosta. Seuraa myös sivujani, järjestän jatkossakin ilmaisia ryhmäetähoitoja. 

Kiinnostavaa tutkimusmatkaa reikin pariin!